χτύπος στο νίβα

Πήγαινε κάτω

χτύπος στο νίβα

Δημοσίευση  ευφραιμίδης Την / Το Κυρ Ιαν 15, 2012 1:05 pm

Φίλοι, σας χαιρετώ

ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν είμαι σε θέση από μόνος μου να χειριστώ τέτοια τεχνικά ζητήματα.
Σκέφτομαι, όταν θα πάω για αλλαγή λαδιών, να ενημερώσω τον τεχνίτη. Θα σας κατατοπίσω όμως τώρα καλύτερα, ελπίζοντας στη βοήθειά σας.
1) Υπάρχει ένας χτύπος ''γκαπ'', όταν πατάω το συμπλέκτη για αλλαγή ταχύτητας. Γι' αυτόν τον χτύπο μου είπανε ότι τον κάνουν όλα τα νίβα, ακόμα και τα καινούργια μετά τα πρώτα 1000 χμ. Είναι, δηλαδή, κάτι φυσιολογικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η απορία η δική μου είναι είναι αν οχτύπος του δικού μου αυτοκινήτου σχετ'ιζεται με τον χτύπο που σας περιέγραψα- σε μεγαλύτερο βαθμό βέβαια- ή είναι ανεξάρτητος και σχετίζεται με άλλη βλάβη.
2 Όταν αφήνω απότομα το γκάζι. ακούγεται ο χτύπος και αν έχω το δεξί χέρι στο λευγέ με το αργό γρήγορο νιώθω δόνηση.
3) Ένα λάθος στο πρώτο χειρισμό του αυτοκινήτου: Όταν πήρα το αυτοκίνητο με ενημέρωσαν ότι είναι κατ΄επιλογήν τετρακίνητο. και ότι ο λευγές για τομπλοκέ διαφορικό είναι για να μπαίνει η τετρακίνηση. Εγώ δύο φορές τράβηξα το λευγέ αυτόν και έστριψα τιμόνι. Μπορεί αυτό να μου προκάλεσε βλάβη;

ευφραιμίδης

Αριθμός μηνυμάτων : 10
Ημερομηνία εγγραφής : 11/01/2012

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: χτύπος στο νίβα

Δημοσίευση  Tefkros Την / Το Κυρ Ιαν 15, 2012 2:56 pm

Το ήχο αυτό μου τον κάνει και εμένα, όταν είναι κρύο. Το είπα στον μηχανικό μου και μου είπε πως είναι φυσιολογικό για το ΝΙΒΑ. επίσης το μπλοκάρισμα του διαφορικού (μικρός λεβιές), δεν είναι Κάρο που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να κρατάς ευθεία το τιμόνι όταν είσαι κομπλαρισμένος, οδηγάς κανονικά. απλά ο μπροστινός άξονας κάνει τις ίδιες στροφές με τον πίσω απλά και δεν υπάρχει μεταξύ τους διαφωρισμός, έτσι άμα κολλήσει ο μπροστινός άξονας, δεν παίρνει όλη την δύναμη αυτός και να παραμείνεις κολλημένος, αλλά μοιράζεται η δύναμη και με τον πίσω άξονα και σε ξεκολλάει αυτός.
avatar
Tefkros

Αριθμός μηνυμάτων : 52
Ημερομηνία εγγραφής : 11/01/2012
Ηλικία : 37
Τόπος : Άγιος Στέφανος Αττική

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης